Mariposa by Kristina Bradač je hrvatski modni brand koji je 2013. godine osmislila i pokrenula Kristina Bradač, nekad poznati hrvatski model u svijetu, a potom modna urednica i stilistica.
Od ranog djetinjstva provedenog u butiku modne odjeće svoje majke, zatim na svjetskim modnim pistama i stranicama modnih časopisa diljem svijeta, Kristina je oduvijek u modnom okruženju. Takvo okruženje je bilo presudno za oblikovanje njezinog prepoznatljivog modnog izričaja, u kojem je uvijek vidljiva nota ženstvenosti i dašak romantike, svojevrsna kombinacija sofisticirane elegancije i boemskog stila. Obožava modne detalje, ali ipak najviše od svega voli torbice.

Kako je njima oduvijek fascinirana, Kristina je odlučila spojiti svoje dvije najveće strasti – torbice i leptire – i tako je nastao brand Mariposa. Prva kolekcija jesen-zima 2013/14, premijerno je prezentirana u jesen 2013. u Zagrebu, te je odmah osvojila srca brojnih dama.

Cijeli brand je inspiriran leptirima, pa je i sam logotip branda u obliku leptira, simbola vječne transformacije i ljepote kontinuiranih promjena. Leptiri su bili zasebna inspiracija i za svaki pojedini model u kolekciji, te je i svaki model nosi naziv po jednom leptiru. Torbice i novčanici su izrađeni ručno u Hrvatskoj, od prvoklasne ručno bojane kože, također proizvedene u Hrvatskoj, tako da se radi o 100% hrvatskom proizvodu.